Halloween-retken tunnelmia

Merimakkarat-tarpojavartiomme oli Tarpojatatit-vartion kanssa halloween-retkellä Björnvikenissä 31.10.-1.11. Tässä Merimakkarat-vartion poikien tunnelmia retkeltä:


Retkeläisten tekemiä kurpitsalyhtyjä.


"Kun tultiin leiripaikalle, me pojat menimme vähän eri reittiä joten saavuimme leiripaikalle ennen tyttöjä. Heti retken aluksi jakauduimme ryhmiin, osa tekemään välipalaa ja osa pystyttämään telttaa. Nostettiin puolijoukkueteltta ”telamiina” edellä ylös ja pystytettiin kepit. Kun teltta oli pystyssä, laitettiin kamat telttaan ja lähettiin suunnistamaan. Otettiin rinkat kaikkine kamoineen mukaan. Me pojat lähettiin vikana, mut oltiin ekana maalissa kun mentiin omia reittejämme. Suunnistuksen aikana tehtiin omia kurpitsalyhtyjä ja niihin omat kynttilät appelsiininkuorten ja sulatettujen kynttilänjämien avulla.

Tässä vanhoista kynttilänjämistä syntyy uusia...

Tee-se-itse-kynttilöitä.

Ruokarastille saavuttuamme pojat aloimme tekemään ruokaa, mikä oli kivaa mutta siitä ei tullu hyvää. Sit mentiin hakemaan vitosrasti ekstrana kun haluttiin suunnistaa vielä lisää. Oli pimeetä, mut lähettiin vaan parilla valolla. Vitosrastilla kuunneltiin lintu-dubsteppia (toim. huom. tässä siis tunnistettiin lintujen ääniä mp3-soittimesta). Iltapalan ja iltanuotion jälkeen mentiin nukkumaan. Oltiin kipinävuoroissa, vaikka ”eräät” ei oikein herännytkään omaansa. Osa ei saanut unta alkuyöstä ja teki ”eräiden” kipinävuoron. Jotkut kuorsas hitsin paljon.


Sinistä spagettia ja jauhelihakastiketta. Siitä oli ruokarastin antimet tehty.

Seuraavana päivänä aamupalan jälkeen me pojat käytiin hakemassa pari rastilippua vielä pois eilisen jäljiltä. Otettiin kaikki rinkat mukaan koska haluttiin haastetta. Mentiin taas omia reittejämme ja hypittiin kallioilta alas. Kun tultiin takasin leiriin, niin tytöt oli keränneet jo kamat kasaan. Leikittiin lopuksi korteilla strategiapeliä, jonka jälkeen lähettiin autoilla takasin kololle ja siihen retki loppui."

- Jone ja Sander, apunaan Revo ja Anton
Koonti ja kuvat: Iiro Auvinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leirivehkeiden pakkaus 101

Kevään ensiseikkailut Kopparnäsissä