Kevyttä kevätretkeilyä vimmaisessa viimassa

Supermursujen taiteellinen tulkinta retkiviikonlopusta.

Seikkailijajoukkue Supermursut retkeili INKSiläisille jo hyvin tutuksi tulleessa Kopparnäsissä lauantaina 7. maaliskuuta. Nuorempi seikkailijajoukkue Superpossut retkeili samaisissa maisemissa sunnuntaina 8. maaliskuuta. Ohessa Supermursujen itse kirjoittamia tunnelmia viikonlopun retkiltä.

Retken nimestä huolimatta tarjolla oli ihan tavallista grillimakkaraa.
Lämmin kaakao sopi kylmään ja tuuliseen retkipäivään kuin partiolainen makuupussiin.

Bratwursti, la 7.3.

Osa pojista keksi mennä piiloon puuhun sardiinipurkkileikissä.

"Olimme Kopparnäsissä noin klo 11 aikaan. Leikimme siellä monia eri leikkejä: sukellusvenettä, jossa loppujen lopuksi kaikki sukellusveneet tuhoutuivat; kirkonrottaa, jossa kaikki rotat pelastettiin sekä sardiinipurkkia, jossa todella olimme sardiinit purkissa. Lopuksi pidimme johtajat vs. Supermursut -kisan, jossa Mursut voittivat 6-1, Suomi-Ruotsi-lukemat. Opettelimme myös, miten haavoittunutta kannetaan. Onnistuimme hyvin, jos kaatumisia ei lasketa..."


Sukellusveneleikissä vain perämies saa pitää silmiään auki.

"Saavuimme kololle, josta lähdimme yhdessä yhdeltätoista aamupäivällä kohti Kopparnäsiä. Kun me saavuimme Kopparnäsiin ja olimme jättäneet reput, aloimme leikkiä yhdessä kirkonrottaa. Se oli tosi kivaa! :) Sitten leikimme sukellusveneitä neljän joukkueen voimin. ^_^ Sukellusveneleikin jälkeen jakauduimme pareihin ja mietimme vähintään viisi tapaa miten pelastautua jäistä. Sen jälkeen harjoittelimme jäihin pudonneen kantamista (se meni ehkä enemmänkin pelleilyksi). Kantamisharjoituksien (pelleilyjen) jälkeen mentiin syömään makkaraa. Makkaranpaiston jälkeen otimme bongauskilpailun Supermursut vs. johtajat. Piti löytää mahdollisimman monta kasvia tai eläintä, jotka piti tunnistaa. Voitimme johtajat 6 pisteellä. Bongauskisan jälkeen leikimme sardiinipurkkia. Se oli ihan älyttömän hauskaa! Retki oli tosi onnistunut, jeee!"


Grillimakkara ja lämmin kaakao maistuivat tuulisessa Kopparnäsissä.

Krakovannakki, su 8.3.


Superpossut kuuntelevat tarkkaavaisesti, kun johtaja Benkku kertoo jäänaskaleista.

"Saavuimme pienten seikkailijoiden Krakovannakki-retkelle tuuliseen, pilviseen ja tihkuttavaan Kopparnäsiin sunnuntaina 8.3.2015. Kannoimme tavarat rantaan. Ensimmäiseksi aloimme leikkiä "sillit purkissa." Sen jälkeen pienet seikkailijat opettelivat, miten pelastaudutaan jäistä: mm. naskaleiden käyttöä ja paalusolmun tekemistä. Sitten aloimme paistaa makkaroita ja juomaan kaakaota. Olimme hyvin vihaisia, koska Iiro ei ollut muistanut ostaa keksejä. Kun olimme syöneet, lähdimme tunnin metsäretkelle, johtajat vs. seikkailijat. Tarkoituksena oli löytää mahdollisimman monta kasvia ja eläintä. Kilpailu päättyi johtajat 38 ja seikkailijat 37. Sen jälkeen lähdimme parkkipaikalle leikkimään sukellusvenettä. Sen jälkeen leikimme jalkaleikkiä ja uudestaan "sillit purkissa." Kun lähdimme, tuuli lakkasi klo 16:00." (kirjoittajina kaksi apujohtajina toiminutta vanhempaa seikkailijaa)

Pojat tiesivät, että mitä isompi makkaratikku, sen paremmalta makkara maistuu!
Norjalaisessa jalkaleikissä voi joutua venyttämään itsensä äärirajoille.


Tekstit ja piirros: Supermursut-seikkailijajoukkue
Johdanto, kuvatekstit, tekstien kokoaminen ja kuvat: Iiro Auvinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leirivehkeiden pakkaus 101

Kevään ensiseikkailut Kopparnäsissä